Primul studio din Romania echipat cu aparate de Pilates BASI® Systems.
Primul studio din Bucuresti cu instructori certificati pe toate aparatele de Pilates.

INSTAGRAM

Blog

ce-inseamna-pilates-reformer

În România au aparut multe articole despre Pilates şi mai ales despre “Pilates Reformer”.

Reformer-ul este unul din aparatele pe care Mr. Pilates le-a inventat. El este cel mai cunoscut pentru că pe acesta au fost inventate numarul cel mai mare de exerciţii, şi pentru că în studiourile de Pilates acesta este aparatul întalnit cel mai des.

Nu putem folosi denumirea de “Pilates Reformer” pentru a generaliza Pilates-ul făcut pe aparate. Pe mine personal mă deranjează expresia “Pilates Reformer”…. Cum ar fi dacă în loc de Fitness am spune “Fitness banca de împins la piept” sau “Fitness gantere”?!

Pilates-ul este o metodă de antrenament. Poţi face pilates la saltea sau pe aparatele specifice : reformer, cadillac, wunda chair, ladder barrel, spine corrector, ped-a-pull, …

La saltea te foloseşti de greutatea corpului sau de accesorii mici. Antrenamentul se adresează mai mult coloanei şi pune accent pe dezvoltarea musculaturii abdominale şi a spatelui.
Pe aparate te foloseşti de rezistenţa dată de către arcuri şi de greutatea corpului pentru a lucra corpul ca un întreg. Aparatele îiţ oferă posibilitatea să faci un număr mult mai mare de exerciţii iar faţă de antrenamentul la saltea îţi poţi lucra şi musculatura bratelor şi a picioarelor.

Sara Bucurescu

BASI Pilates Certified Trainer

Leave a Comment: