Primul studio din Romania echipat cu aparate de Pilates BASI® Systems.
Primul studio din Bucuresti cu instructori certificati pe toate aparatele de Pilates.

INSTAGRAM

Blog

ce-inseamna-pilates-reformer

In Romania au aparut multe articole despre Pilates si mai ales despre “Pilates Reformer”.

Reformer-ul este unul din aparatele pe care Mr. Pilates le-a inventat. El este cel mai cunoscut pentru ca pe acesta au fost inventate numarul cel mai mare de exercitii, si pentru ca in studiourile de Pilates acesta este aparatul intalnit cel mai des.

Nu putem folosi denumirea de “Pilates Reformer” pentru a generaliza Pilates-ul facut pe aparate. Pe mine personal ma deranjeaza expresia “Pilates Reformer”…. Cum ar fi daca in loc de Fitness am spune “Fitness banca de impins la piept” sau “Fitness gantere”?! 

Pilates-ul este o metoda de antrenament. Poti face pilates la saltea sau pe aparatele specifice : reformer, cadillac, wunda chair, ladder barrel, spine corrector, ped-a-pull, …

La saltea te folosesti de greutatea corpului sau de accesorii mici. Antrenamentul se adreseaza mai mult coloanei si pune accent pe dezvoltarea musculaturii abdominale si a spatelui.
Pe aparate te folosesti de rezistenta data de catre arcuri si de greutatea corpului pentru a lucra corpul ca un intreg. Aparatele iti ofera posibilitatea sa faci un numar mult mai mare de exercitii iar fata de antrenamentul la saltea iti poti lucra mai mult musculatura bratelor si a picioarelor.

Sara Bucurescu

BASI Certified Pilates Trainer