Primul studio din Romania echipat cu aparate de Pilates BASI® Systems.
Primul studio din Bucuresti cu instructori certificati pe toate aparatele de Pilates.

INSTAGRAM

DESPRE NOI ŞI METODA PILATES

Primul studio din Romania echipat cu aparate de Pilates BASI® Systems.

Primul studio din Bucureşti cu instructori certificaţi pe toate aparatele de Pilates.

The Pilates Studio a luat naştere din pasiune şi respect pentru metoda Pilates. Alături de echipa noastră poţi descoperi beneficiile acestei metode de antrenament în cadrul sesiunilor private, pe aparate sau celor de mini grup, la saltea. (Orele private se desfășoară în regim de 1 la 1 pe aparatele de Pilates sau la saltea; orele de grup se desfașoară la saltea.)

Numele Pilates vine de la creatorul său Joseph Pilates. Acesta şi-a denumit metoda „Contrology”, referindu-se la conexiunea dintre minte şi corp şi la controlul mental asupra mişcărilor corporale. Pilates consideră forma fizică ca o necesitate pentru a putea fi fericit şi sănătos.

Pilates este o metodă de antrenament care îţi dezvoltă forţa, flexibilitatea, coordonarea, viteza, agilitatea şi anduranţa. Te invaţă să devii conştient de corpul tău, şi să ai o postură şi un aliniament corporal corect. Îţi îmbunătăţeşte echilibrul, propriocepţia şi mai ales concentrarea. Toate exerciţiile se concentrează pe respiraţie asfel înveţi să respiri în timp ce te mişti şi să te foloseşti de aceasta pentru a activa centrul corpului, „the Powerhouse”.

Principiile clasice ale metodei Pilates:

  • Respiraţia
  • Concentrarea
  • Centrarea
  • Controlul
  • Fluiditatea
  • Precizia
a
a

Cui i se adresează Pilates?

  • Răspunsul este simplu: oricui! Pilates-ul este o metodă de antrenament de sine stătătoare. Poate fi o alternativă dacă nu preferi antrenamentele convenţionale din sala de fitness sau de la clasele de aerobic. Un antrenament de Pilates îţi lucrează tot corpul! Exerciţiile te ajută să îţi alungeşti şi să îţi tonifiezi musculatura.
  • Metoda Pilates a fost creată iniţial pentru bărbaţi! În timpul primului război mondial, Joseph Pilates a fost internat în închisoarea Knockaloe de pe insula Isle of Man. A început să îşi dezvolate şi să testeze metoda de antrenament pe el şi  apoi pe deţinuţi. A observat mai întâi cum starea de spirit li s-a îmbunătăţit şi apoi s-a văzut o îmbunătățire clară a condiţiei fizice generale.
  • Persoanele cu dureri de spate, dureri articulare sau „rigide” îşi vor întări musculatura posturală, îşi vor îmbunătăţi mobilitatea articulară iar musculatura va deveni mai puternică şi mult mai flexibilă.
  • Pre şi post natal exerciţiile pe aparatele de Pilates pot fi adaptate pentru a putea rămâne activă pe durata sarcinii dar şi pentru a îşi reveni în formă în perioada post natală.
a
a

ECHIPA NOASTRĂ

a
a

PROGRAMĂRI

a
a

PREȚURI PACHETE