Primul studio din Romania echipat cu aparate de Pilates BASI® Systems.
Primul studio din Bucuresti cu instructori certificati pe toate aparatele de Pilates.

INSTAGRAM

Blog

În general bărbaţii (şi nu numai) îşi imaginează că la Pilates faci gimnastică de recuperare, faci stretching, stai atârnat pe Cadillac şi mai ales faci tot felul de exerciţii “pentru fete”. Cu o astfel de gândire de multe ori aceştia consideră că Pilates-ul nu li se adresează…

Multă lume promovează Pilates-ul ca o formă de mişcare asemănătoare baletului. Joseph Pilates a lucrat întradevăr cu foarte mulţi dansatori şi balerini pe care i-a ajutat să îi pună la loc pe picioare, din această cauză anumite exerciţii sunt inspirate din balet dar nu exclusiv! Pilates s-a inspirat şi din yoga, gimnastică, box şi arte marţiale. Această metodă de antrenament se bazează pe mişcări controlate şi precise care pot fi executate de către oricine: dansatori, sportivi şi oricine altcineva.

Este important de menţionat şi faptul că această metodă de antrenament a fost creată iniţial pentru bărbați!

Din experinţa mea ca şi antrenor am observat că bărbaţii care vin la Pilates se împart in 2 categorii: Cei sedentari, care au ales să facă Pilates pentru că au dureri de spate, umeri, sold, etc… ; Cei sportivi (activi), care au ales această formă de mişcare fie pentru a preveni eventuale accidentari sau din cauza anumitor dureri musculare sau articulare. Indiferent din ce categorie fac parte după primul antrenament îşi dau seama că Pilates-ul nu este atât de ușor pe cât pare şi treptat încep să simtă beneficiile acestei forme de antrenament.

Bărbaţii ar trebui să facă Pilates pentru că:
• Dezvoltă în egală masură forţa şi flexibilitatea musculară
• Întăreşte musculatura abdominală şi cea a spatelui
• Ameliorează durerile de spate şi cele articulare
• Ajută în corectarea posturilor deficitare
• Dezvoltă un mai bun control asupra corpului ceea ce îi ajută în alte activităţi fizice şi în activităţile de zi cu zi.

Sara Bucurescu

BASI Pilates Certified Trainer

Leave a Comment: